Seguidors

20210202

[2243] La nevada de 1934 a Lleida


1934. La nevada a Lleida.
Revista «Camins», de febrer (Sol-Torres).
Una magnífica foto de Gausí d'una lleidatana aprofitant les costes de la ciutat per fer alguna relliscadeta amb els esquís d'aquells temps. No gaires famílies lleidatanes s'ho podien permetre llavors. Més aviat devia tractar-se d'una foto de societat, ja que la jove no porta ni botes: només unes sabatetes amb vestit i abric de mudar.

1934. La nevada a Lleida.
Revista «Camins», de febrer (Sol-Torres).
Una bona nevada, com la de 1932 segons l'article. «Copiosa, duradora i malastruga. I el neguit seguí el goig primer». Deu centímetres de tou de neu. La novetat fou la presència de joves esquiadors locals a la Rambla d'Aragó, a Gardeny, al Camp de Mart. L'autor critica «la barroeria i brutalitat més detestable» de les batalles amb boles de neu que podien trobar-se per tot arreu. Potser és que n'hi arribà alguna al clatell. 

Tot i que no és inusual tampoc són freqüents les nevades al pla de Lleida. Per això, escriu l'articulista, «és per la raresa que ací tenen aquests temporals que recordem les nevades per anys». Ben vist, oi?

1934. La nevada a Lleida.
Revista «Camins», de febrer (Sol-Torres).
Vista nocturna de l'Avinguda de la República, o sia, del passeig de Ferran, tot nevat. La vista és presa davant el sortidor de benzina que hi havia en començant el passeig, amb la neu relluent sota els fanals elèctrics i els plataners pelats de fulles, només de braços fantasmagòrics.