Seguidors

20180716

[1861] L'Acadèmia Farrús, primera acadèmia de música lleidatana

1921. L'Acadèmia de música Farrús, Lleida.
Revista «Lleida», núm. 1, octubre.

Anunci de l'acadèmia musical de Lluís Farrús, que començà al cap carrer Cavallers 3-5, a on hi ocupava tot un primer pis des de l'any 1917. «La sala de  música conté un piano vertical, marca Coll i Garriga, per als deixebles, i un magnífic mitja cua, marca Cussó S.F.H.A., que serveix per estudiar son director i per a les selectes audicions que, tot sovint, s'hi donen en aquell elegant salonet». Fou la primera escola de música privada de la ciutat, al costat de l'Escola Municipal de Música, recent engegada al 1915.
1921. L'Acadèmia de música Farrús, Lleida.
Revista «Lleida», núm. 1, octubre.

Lluís Farrús i Pijoan (1895-1935) era deixeble d'Enric Granados, a l'escola barcelonina del qual s'havia format com a professor de música.
1921. L'Acadèmia de música Farrús, Lleida.
Revista «Lleida», núm. 1, octubre.

Retrat del compositor lleidatà.
1921. L'Acadèmia de música Farrús, Lleida.
Revista «Lleida», núm. 1, octubre.

Per als sis anys d'estudis fets a Barcelona, gaudí d'una beca de la diputació provincial lleidatana durant tres anys.«Com a antic becari, oferia a la Diputació la possibilitat de designar tres alumnes que obtindrien plaça gratuïta per estudiar solfeig, teoria de la música i piano a la seva acadèmia alhora que oferia als seus estudiants la possibilitat de fer exàmens propis amb reconeixement acadèmic de l’Acadèmia Granados de Barcelona. El juliol de 1918, per exemple, van traslladar-se a Lleida Eduard Granados (fill d’Enric Granados), el senyor Marshall i el senyor Albert Albert (director i secretari de l’Acadèmia Granados, respectivament) per assistir a les proves, jornada que va acabar amb un sopar a l’Hostal Suís amb gran èxit de participació, segons la premsa local». Cent anys de l’Escola Municipal de Música de Lleida (1915-2015), Lluís Marc Herrera i Llop, Pagès Editors, 2015.
1918. Orfeó «Lleida Nova».
Revista «Hormiga de Oro».

Concert a la Casa de la Maternitat lleidatana, potser amb Lluís Farrús ja com a director.
1925. L'Acadèmia de música Farrús, Lleida.
Cent anys de l’Escola Municipal de Música de Lleida (1915-2015),
Lluís Marc Herrera i Llop, Pagès Editors, 2015.

Propaganda de l'obertura del curs d'aquell any. Entre els profes, hi figura un altre Farrús, Joan. Sembla que les instal·lacions de l'acadèmia s'havien traslladat al núm. 10 del carrer Cavallers. El prospecte és encara escrit en espanyol, durant l'època de la dictadura primo-riveriana.