Seguidors

20160629

[1455] Serra de Mestral, mar i muntanya

2016. Serra de Mestral (l'Hospitalet de l'Infant, el Baix Camp).
No hem encertat el dia en aquest matí de juny: el vent és fortet i molestós. Això sí: la visibilitat i la llum, clares i nítides. L'any passat ens va fer tanta calor que vam haver de recular a remullar-nos al mar. Enguany... l'abrupta cresta, la ventada constant i les dretes cadenes de la Canal Llarga també ens han fet la guitza.

Després d'una esplèndida ascensió pel barranc del Forat Negre, s'agafa de seguida alçada. Les vistes als blaus del mar i del cel són espectaculars, des del Cap de Salou fins al Delta. Dalt del Coll de la Portella (723 m.) girem cap a l'esquerra, per remuntar la cresta. Rústega, feréstega, aèria a estones, rocosa, aspra, agresta. Arribem a la zona de grimpades i cadenes, i humilment ens repensem. El Molló Puntaire haurà d'esperar, potser a la propera pujarem per l'altra banda. No cal encarar-se als grans cims del Pirineu per ésser vençut per la roca i els elements, si més no avui.

La baixada la fem amb tota la serra exposada al sol de migdia al darrere. Enguany fa goig de tant de verd. Però el dia no serà desaprofitat: el combinarem amb una plàcida tarda de platja, ara que el vent amaina i el sol no afluixa.

2016. Serra de Mestral (l'Hospitalet de l'Infant, el Baix Camp).