Seguidors

20200303

[2096] «Medieval food trucks» o com ja està (quasi) tot inventat

Segle XV. Medieval Food Truck.
Per sorprenent que sembli, tals artefactes de cocció mòbils ja existien en els reculats segles medievals, com els vells còdexs europeus ens han deixat il·luminat. A tracció manual, una senzilla carreta desplaçava un d'aquells forns rodons de llenya, de maons refractaris, que ara són tan celebrats a les pizzeries. La llenya, se suposa que ja la trobaven pel camí o l'anaven a replegar als afores de la ciutat. Pans, pastissos i pretzels podien, doncs, arribar a tots els mercats de la contrada, com si diguéssim dilluns a Tàrrega, dimarts a Bellpuig, dimecres a Mollerussa... No tan estrany ni diferent, doncs, de la vida ambulant del firaire actual. 
2020. Brussels. Food Truck.
Una furgoneta de venda de gofres (gaufres) a l'Atomium brusselenc. Aquests darrers anys han proliferat per totes les fires i mercats, i per tots cantons turístics, aquests negocis ambulants. La idea és aprofitar velles caravanes o furgones per habilitar-les per a la cocció i venda de tapes, (entre)pans i pastissos, begudes o altres delicatessen, per tal de desplaçar-se allò a on hi ha la demanda acumulada de clientela. 
Segle XV. Medieval Food Trucks.
Aquestes imatges són agafades de Pinterest, a on no hi ha gaires més indicacions de sa procedència. Il·lustren ben bé aquest sistema de forns portables o portàtils, que diríem ara, o mòbils. Prova que, en la nostra societat de base capitalista, ja des dels orígens, la sort és de qui se les empesca. Darrerament, amb la tendència al consum natural i de proximitat, en algunes fires s'hi pot trobar producció de pa.
2020. Brussels. Food Truck.
Algunes food truck han esdevingut indissociables del lloc, i hi han acabat plantant arrels.